ZELENJAVNI NAMAZI

Za vsak lačen trenutek v dnevu!
Ponudimo jih zraven različnih vrst kruha, krekerjev, čipsov, tortilij, prepečencev, koščkov sira. Enostavno jih pripravimo in tudi nekaj dni hranimo v hladilniku.
Nekaj idej z domačo zelenjavo:
NAMAZ BUCNI

BUČNO POMARANČNI NAMAZ: 200 g bučnega mesa (hokaido, muškatna, butternut), 15 g masla, 3–4 žlice pomarančnega soka, 1 manjša čebula, sol, timijan. Bučo narežemo na koščke. Dušimo jo na maslu, zalijemo s pomarančnim sokom in kuhamo tako dolgo, da postane mehka, nato jo pretlačimo v pire ter ohlajeni dodamo nasekljano šalotko in timijan.

 

NAMAZ KORENCEK
KORENČKOV NAMAZ: 2 korenčka, žlica soka limone, 65 g masla, 20 g mandljev v lističih, žlica mandljevega namaza in zeliščna sol. Maslo pustimo na sobni temperaturi, da postane mehko. Korenčka očistimo, olupimo, naribamo in zmešamo z mandlji, dodamo sok limone, mandljev namaz in maslo ter ponovno premešamo.