Seminine novosti v 2016

OBVEZNE NOVOSTI V DOMAČEM ZELENJAVNEM VRTU 

base_royal seed

 

 

STEBELNA ALI BELUŠNA ZELENA

Uživamo odebeljene listne peclje – v solatah ali kuhane. Odlični so za sočenje in obvezno jih dodajamo različnim jedem, saj vsaki izboljšajo okus. Zelena ima veliko hranilnih snovi in je zelo zdrava. Če želimo bela stebla, jo lahko osujemo, in to vedno z vlažno zemljo. Ko je suša, jo moramo zalivati.

 

 

 

 

 

base_royal seed

 

 

PAPRIKA SOMBORKA

To je SRBSKA PAPRIKA, srednje zgodnja v tipu »polbabure«,  RAHLO PEKOČA in zato tudi zelo zdrava. Paprike so težke 60–90 g, svetlo rumene barve, zrele pa rdeče barve. Meso je sočno in debelo. Uporabimo jo lahko na različne načine, najboljša pa je polnjena s kislo smetano. Lahko jo pobiramo od 5 do 6-krat v sezoni.

 

 

 

 

 

base tomato&chili

 

 

ČILI BHUT JOLOKIA          Trenutno najbolj pekoč čili na svetu – nuklearno pekoč  

TI ČILIJI SO EKSTREMNO PEKOČI. UPORABLJATE JIH NA LASTNO ODGOVORNOST. Dozorijo v približno 120 dnevih po presajanju. Čiliji so 6–9 cm dolgi in okoli 2,5 cm široki, rahlo grobe teksture, rdeče ali oranžne barve. Rastlina lahko zraste do višine 1 m.

 

 

 

 

base tomato&chili

 

 

PARADIŽNIK ČRNI ČERI

Visok paradižnik, ki potrebuje oporo. Je dekorativen ČRN čeri paradižnik. Paradižnički so okrogli, majhni in temni s sladkim dinamičnim okusom. Tudi v loncu se odlično obnese.