Semina d.o.o.

Semina d.o.o. je slovensko podjetje, kjer se ukvarjamo s trženjem semenskih izdelkov pod lastno blagovno znamko Royal Seeds in blagovno znamko Syngenta za profesionalne pridelovalce zelenjave.

Semina d.o.o.
Brnčičeva ulica 45,
1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija
E pošta: info@semina.si
Tel.: + 386 (0)81 601 081

Kristina Škrbec: +386 (0)41 668 269
Lidija Bric: +386 (0)41 757 773

Matična št./Reg. No.: 6200303000
ID za DDV/VAT No.: SI33535710
TRR/IBAN: IT11 A053 8723 9010 0000 3142 595 * (BPER Banca; SWIFT/BIC: BPMOIT22XXX)

KATALOG 2020

 

Podjetje Semina d.o.o. je novoustanovljeno podjetje v Sloveniji. Je del italijanskega semenarskega podjetja SUBA SEEDS COMPANY, ki je eno največjih pridelovalcev semena vrtnin na svetu. Semena vrtnin v glavnem pridelujemo v Italiji, Franciji in Srbiji, kjer je za pridelavo semena primerno predvsem podnebje oz. vreme.

subaaltoPodjetje Suba prideluje seme iz tradicionalnih evropskih sort, za katere ima lastno osnovno seme ali pa prideluje seme iz osnovnega semena avtohtonih sort različnih evropskih držav. Kot vsaka evropska država, ima tudi Slovenija svoje lastne, avtohtone, domače oz. udomačene sorte, katere vzdržuje doma. Vendar zaradi klimatskih pogojev in same zahtevnosti glede pridelave in dodelave semena (tehnologija vzgoje na polju, posebni stroji za žetev, posebni stroji za čiščenje in sušenje) se komercialno seme domačih sort ne prideluje doma ampak v državah, ki imajo za to pogoje. Pokrajina v okolici Cesene, kjer ima sedež naše matično podjetje, ima večstoletno tradicijo pridelovanja semena, predvsem semena vrtnin. In to predvsem zaradi podnebja: ker je zmerno toplo, ker ima ob pravem času padavine in to dovolj, ker so zime mile, da semenski posevki bolje prezimijo. In ker so z leti razvili optimalne pogoje za dodelavo semena.

Seme se v našem podjetju pridelujemo na tradicionalen način, s setvijo na polju in selekcijo. Ne uporabljamo gensko spremenjenih organizmov ali kakršnihkoli biotehnoloških postopkov.
Seme je pridelano po mednarodno predpisanih standardih; tako klasično kot ekološko.
Za vsako vrsto semena veljajo točno določeni postopki pridelave in dodelave (čiščenje, sušenje, skladiščenje) in seveda za vsako vrsto semena veljajo norme, ki jih mora seme dosegati, da se ga lahko prodaja.

V Sloveniji nimamo ravno idealnih razmer za pridelavo semena, sploh pa ne vseh različnih vrtnin. Včasih smo sami pridelovali na večjih površinah motovilec in fižol. Dandanes si v Sloveniji zaradi neustreznega podnebja, vremena in dodelovanih kapacitet lahko pridelamo samo še manjše količine semen.

Zatorej ste, ko kupujete seme v semenskih vrečicah pod blagovno znamko Royal Seeds, brez skrbi:
•    Seme je pridelano po standardnih klasičnih postopkih, brez uporabe gensko spremenjenih organizmov in biotehnoloških metod
•    Sorte so priznane v Evropi, preizkušene, tradicionalne
•    Seme je pridelano v zanj optimalnih rastnih pogojih in optimalno dodelano (očiščeno, posušeno, skladiščeno)
•    Seme ni tretirano oz. razkuženo, razen morda nekaterih grahov in fižolov, kar pa piše na embalaži
•    Seme je pred pakiranjem preizkušeno v laboratoriju (zdravstveno stanje, čistoča, vlaga, kalivost) in ustreza mednarodnim standardom
•    Sortnost preverjamo na polju
•    Seme ustreza vsem mednarodnim oz. evropskim standardom in zakonom.

 

KONTAKT
Semina d.o.o.

    Ime (obvezno)

    Vaš eMail (obvezno)

    Zadeva

    Sporočilo