Por za kalčke in mikrozelenje BIO 50 g

8.21

50 g

BIO seme PORA za kalčke in mikrozelenje

Šifra: 10710075 Kategorija:

Opis

50 g

BIO seme PORA za kalčke in mikrozelenje

 

BIOKALČKI PORA (Allium porrum)
Kalčki pora imajo rahel okus po poru. So bogati z vitamini (A, B, C, E) in minerali, posebno s kalcijem, fosforjem, železom in magnezijem. Med drugim znižujejo holesterol in krepijo imunski sistem organizma. S kalčki pora začinimo solate, mesne in ribje jedi. Odlični so tudi v juhah, omletah in polenti. Dodajamo jih, preden jed postrežemo.

 

 

 

 

BIO MIKROZELENJE PORA (Allium porrum)
Močan, česnast okus. Sladkoben, vendar ne oster kot pri čebulici čebule. Okus se še razvije, če mikrozelenje malce segrejete.
Mikropor prav tako močnega okusa kot odrasla rastlina. To priljubljeno zelišče je dovolj vzdržljivo, da prenese kuhanje, zato poskusite nekaj novega, in ga pri naslednjem obroku uporabite namesto čebule.
Izgled in okus
Zelo dolga tanka zelena valjasta sulica, na vrhu katere se še drži črno seme. Mikropor je prav tako močnega okusa kot odrasla rastlina. To priljubljeno zelišče je dovolj vzdržljivo, da prenese kuhanje, zato poskusite nekaj novega, in ga pri naslednjem obroku uporabite namesto česna.

 

Uporaba
Odličen je v juhah in enolončnicah (uporabite ga namesto peteršilja), solatah (zlasti kumarične), jedeh s paradižnikom in sendvičih. Dodajte ga mesu (ovčetina), ribam (predvsem losos), pečenkam, klobasam, pečeni zelenjavi, testeninam in rižotam ali ga uporabite kot nadev na gurmanski pici. Nepogrešljiv je v sredozemski kuhinji, lepo pa se poda tudi h krompirju in k omletam. V presni prehrani super nadomesti česen, ki ima včasih premočan okus.