Opis
100g
BIO seme MUNGO FIŽOLA za kalčke in mikrozelenje
BIO KALČKI ZELENEGA MUNGO FIŽOLA (=SOJINI KALČKI) (Vigna radiata)
Kalčki zelenega mungo fižola imajo hrustljav in svež okus. Bogati so z beljakovinami in škrobom. Ne vsebujejo olja. Med kaljenjem se zelo poveča vsebnost vitaminov: riboflavina je petkrat več, niacina pa desetkrat. Bogati so tudi z vitamini E, A in C ter železom, kalcijem, kalijem, magnezijem in fosforjem. Regulirajo holesterol, razkužujejo kri in jetra. Uporabljamo jih kot zelenjavo v narastkih, riževih, prosenih in ješprenjevih jedeh; namesto mesa za omake k testeninam; kot nadev za testenine (tortelini), v roladah in cmokih; v jajčnih jedeh; na zelenjavnem pecivu in picah.
BIO MIKROZELENJE ZELENEGA MUNGO FIŽOLA (Vigna radiata)
Mikrozelenje munga ima okus po lešnikih. So odlični v juhah in jedeh v voku. Lahko pa jih uživamo surove v solati in sendvičih. Imajo malo kalorij, vsebujejo vlaknine, vitamine B, C in K.