Kreša za kalčke in mikrozelenje BIO 0,5kg

17.49

0,5 kg

BIO seme KREŠE za kalčke in mikrozelenje

Šifra: 10710140 Kategorija:

Opis

0,5 kg

BIO seme KREŠE za kalčke in mikrozelenje

 

 

BIO KALČKI VRTNE KREŠE (Lepidium sativum)
Kalčki vrtne kreše so izrazito ostrega, aromatičnega okusa. Vsebujejo veliko kalcija in fosforja ter vitamine A, B1, B2 in C (zelo veliko). So odličen antibiotik. Imajo diuretično delovanje in čistijo kri. Učinkujejo proti slabokrvnosti, bronhitisu in revmatizmu. Delujejo kot antidot nikotinu. Uporabljamo jih v paradižnikovih jedeh, juhah, zelenjavnih narastkih, v omakah, k jajčnim jedem, pečenemu mesu in ribam; v skutinih jedeh in kruhovih namazih, v listnatih in zelenjavnih solatah kot zelenjavo ali kot začimbo.

 

BIO MIKROZELENJE VRTNE KREŠE (Lepidium sativum)
Izgled in okus
Poprast, pikanten in orehast okus. Zaradi značilnega pikantnega, poprastega okusa je idealno za azijske, francoske in tradicionalne angleške jedi. Okrogli bleščeči zeleni lističi z bledimi valovitimi stebli.
Uporaba
Mikrokreša je čudovita zmešana v solati (dobro se poda k regratu, špinači, redkvici, radiču, fižolu in h koprivi). Popoln dodatek za juhe in sendviče ter okusna dekoracija za tople in hladne jedi. Lahko jo uporabite kot dodatek jajčnim jedem, skuti, sirnim namazom, je slastna in zdrava priloga k maslu na kruhu ali dodatek zelenjavnim napitkom.