NOVI KORENČKI

Naša najljubša vrtnina je korenček. Veliko ga sejemo. V svoj zelenjavni vrt si letos posejemo čim več korenčkov različnih barv: oranžni klasični Nantes in Flaker, oranžni sladki Kuroda, rumeni korenček za juhe IN DVA POVSEM NOVA: koralno rdečega in hudo vijoličnega.

RS_Korencek atomic red_oroKorenček naj raste v mešanem posevku s čebulo, solato, redkvico, grahom, porom, zeljem in paradižnikom. Odlično se obnese tudi na visoki gredi.

V času rasti gredico zastiramo, da ohranjamo korenine hladne in preprečujemo rast plevelom. Za zastirko so odlični listi špinače, ki si jo posejemo povprek po vrtu.

Korenčke pulimo vse poletje tja do snega. Korenčke lahko tudi zamrznemo, vložimo ali
konzerviramo kot korenjev sok. Odličen je v voku: se malo zmehča in napije z maščobo, tako da prebavimo več vitaminov, ki so topni v maščobah. Odličen je tudi za sočenje.

RS_Korencek cosimc purple_oro

VIJOLIČEN KORENČEK COSMIC PURPLE je korenček, ki zaradi svoje posebne barve zbuja pozornost! Po Evropi ga že prodajajo v živilskih trgovinah (korene, ne samo seme!) Barva kože je svetlo vijolična, meso pa v intenzivnih odtenkih oranžne in rumene barve, kar mu daje poseben okus. KORENČEK ATOMIC RED pa je briljantno koralno rdeč korenček, unikatnega videza, s katerim dodamo barve v naše jedi. Je hrustljav, intenzivnega okusa, odličen surov in kuhan. Sorta je posebno bogata z antioksidantom likopenom.